A+ A A-

06052015

Projekat "Regionalna konvencija o evropskoj integraciji" je projekat koji Evropski pokret u Crnoj Gori realizuje uz finansijsku podršku Njemačkog pakta za stabilnost i Međunarodnog Višegrad fonda. Partneri na projektu su Evropski pokret u Srbiji i Evropski pokret u Albaniji iz regiona, dok su naši partneri iz Višegrad grupe: Istraživački centar Slovačkog intituta za spoljnu politiku (Republika Slovačka), kao i pridruženi partneri: Centar za studije Istoka (Republika Poljska), Institut za evropsku politiku EUROPEUM, Češka Republika i Institut za spoljne poslove i trgovinu, Mađarska.Projekat je usmjeren na jačanje položaja civilnog sektora u procesu evropskih integracija, kao i pospješivanje saradnje sa državnim sektorom u državama Zapadnog Balkana. U tom pogledu ćemo se koristiti iskustvima država iz Višegrad grupe.

Specifični cilj projekta je doprinos stvaranju regionalnog foruma za diskusiju, transfer znanja, najboljih praksi i zagovaranje položaja zemalja Zapadnog Balkana kod EU država članica.

U okviru realizacije projekata organizovaće se međunarodni seminari u zemljama Zapadnog Balkana, koje su učesnice u projektu, na kojima će se govoriti o saradnji državnog i civilnog sektora u pojedinim oblastima, dok će eksperti biti iz partnerskih organizacija iz zemalja Višegrad grupe.

Evropski pokret u Crnoj Gori

Vasa Raičkovića 9, I sprat
81000 Podgorica, Crna Gora

E-mail: office@emim.org
          emim@t-com.me

Tel/fax:+382 20 268 651

DONATORI I PARTNERI:

visegrad fund 01 njemacka saradnja 01 fes
eu vlada cg skupstina cg
ministarstvo finansija mvpei euformne
ambasada slovacke u cg analitika evropski pokret srbija
ep ns ep al osce
cdinstitute emi slovak aid
euromesco ffo gov uk
rbs gmf fzod